Biografi

Biografi

MALENA TUVUNG är utbildad vid Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg och är en meriterad sångerska och musikalartist. Hon har en bredd i sitt artisteri och har medverkat både som dansare och sångerska i allt från krogshower till musikaler och opera.

I krogshower både utomlands och i Sverige har hon fått utnyttja sin musikaliska bredd och sitt röstomfång till max och blandat genrer friskt i allt från musikal och visor till soul, pop och rock. I dessa sammanhang har hon också fått chansen att hylla några av vårt tids största sångerskor som tex Whitney Houston, Barbra Streisand, Cher, Lady Gaga och Celine Dion för att nämna några.

Malena har medverkat i flertalet musikaler runt om i landet och gjort flera stora roller bl a i Fame, Grease, Jekyll & Hyde mfl. Det har även blivit många produktioner på GöteborgsOperan, däribland My Fair Lady, Mary Poppins, Romeo&Julia, West Side Story, Crazy For You och Mozarts opera Trollflöjten.

2009 gjorde hon huvudrollen i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna Memory. Den fick hon även framföra i SVT:s Allsång på Skansen

Sommaren 2022 sågs hon i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Utöver sin medverkan i  Från Broadway Till Duvemåla är Malena även aktuell med den egenskrivna soloföreställningen Evergreen- En hyllning till Barbra Streisand.